Foto: TT NYHETSBYRÅN

Svenske rookien leder i Sydafrika

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Björk har fått en smakstart på veckans Europatour-tävling i Sydafrika.

Med 65 slag under torsdagen är han i delad ledning efter första dagens spel.

I sin blott åttonde tävling på Europatouren har 26-åringen gett sig själv ett bra utgångsläge inför fredagens spel i Tshwane Open.

Björk gick ut tidigt i morse och spelade stabilt under hela dagen, undvek bogeys, och spurtade till sig den delade ledningen med två birdies på hål 17 och 18.

Ledningen på totalt sex slag under par delar den svenske rookien med fransmannen Gregory Havret och hemmaspelaren Haydn Porteous.

– Det är alltid fint att vara i toppen. Då kan man förbättra sig därifrån. Jag gillar att få en bra start och slippa pressen andra dagen. Bara gå ut och spela en fin runda igen. Jag spelade bra i dag, säger Björk till tourens hemsida.

Under fredagen spelar Björk i de senare eftermiddagsgrupperna.

26-åringens hittills bästa slutplacering på Europatouren kom just i Sydafrika tidigare i år när han slutade delad sjua i South African Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.