Foto: BILDBYRÅN

Svensktrio utmanar om Abu Dhabi-seger

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson, Alexander Norén och Peter Hanson är tillbaka från semester och gör sin första Europatourtävling för säsongen.

Samtliga tre svenskar har också gett sig själva bra slagläge inför söndagens finalrond i Abu Dhabi.

Henrik Stenson inledde tävlingen i Abu Dhabi på bästa möjliga sett när han i torsdags tog ledningen med en 64-runda.

Sedan dess har det varit lite tuffare för världsfyran.

I dag gick han – precis som i går – runt på 71 slag, ett under par, när han blandade och gav med tre birdies och lika många bogeys. Inför söndagens avgörande är Stenson totalt tio slag under par på en delad tolfteplats.

– Spelmässigt så var det här min bästa insats. Scoremässigt var det inte det. Jag fick kämpa stundstals. Jag hade inte riktigt det där flytet, jag kanske gjorde slut på flytet första rundan. Men kvaliteten på slagen var helt klart bäst i dag, säger Stenson till Viasat Golf.

Han är ändå optimistisk inför söndagen:

– Kan jag skjuta 65 eller 66 så har jag absolut chans i morgon.

Hanson närmast

Stenson delar tolfteplatsen med Alexander Norén som fortsatte sin klättring på ledartavlan i dag med 68 slag. Världstian inledde dagen starkt med tre birdies första nio hålen men fick nöja sig med ett under sista nio.

Allra bäst slagläge har Peter Hanson vars 68-runda i dag räcker till en delad sjundeplats på elva slag under par.

Leder gör engelsmannen Tyrrell Hatton på 13 slag under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.