Lexi Thompson i tårar. Foto: TT/Reuters

Thompson i tårar – sänktes av tittarmejl

Uppdaterad
Publicerad

Lexi Thompson var på god väg mot karriärens andra majortitel i ANA Inspiration.

Men en protest från en tv-tittare gav Thompson fyra pliktslag.

Därefter tappade hon segern efter särspel.

– Det är vad det är... Det är sådant som händer, jag lär mig av det, säger en förkrossad Thompson i tårar till LPGA-tourens sajt.

Ingenting såg ut att kunna hota Lexi Thompson när hon fick det märkliga beskedet mellan hål 12 och 13 på den fjärde och avslutande rundan: Ett tittarmejl med en protest hade sänkt amerikanskan från –16 till –12.

Thompson hade markerat bollen fel på green under tredjerundan, tv-tittaren mejlade in och efter granskning bestraffades Thompson. Två pliktslag fick hon för felaktigt signerat scorekort och två för själva regelvidrigheten.

– Det är olyckligt, jag menade det inte och förstod inte att jag hade gjort det, säger hon till LPGA-tourens sajt.

Caddiens ord: ”Du kan fortfarande vinna”

Trots fadäsen lyckades hon ta tävlingen till särspel – något hon tackar sin caddie för.

– Han sa ”håll i det här, du kan fortfarande vinna, vi kan göra en birdie på det här hålet (13:e)”. Jag gjorde en bra putt där, säger hon om den viktiga birdien.

”Varje dag är en läroprocess”

Men trots att hon tog majorn till särspel räckte det inte hela vägen.

– Jag har lärt mig mycket om mig själv, och hur mycket fajt jag har i mig. Varje dag är en läroprocess. Jag hade inte förväntat mig vad som hände i dag, säger Thompson i tårar.

So Yeon Ruy vann i skymundan

Sydkoreanskan So Yeon Ryu vann tävlingen.

– Det känns lite konstigt. Det var en konstig atmosfär även efter att jag vann tävlingen. Men oavsett vad som hände så gick det till särspel och där hanterade jag den tuffa situationen, säger vinnaren, som hamnade i skymundan, och fortsätter:

– Jag har inte många ord att säga om situationen. Jag vill bara tänka på vad jag gjorde för att vinna.

Tävlingsledningens beslut

Anna Nordqvist slutade elva i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.