Linnea Ström delad tvåa på LPGA-touren, i Cincinnati, Ohio. Foto: Bildbyrån

Linnea Ström tvåa på LPGA-touren i Ohio: ”Passar mig ganska bra”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska golfaren Linnea Ström fortsätter att spela fint på LPGA-touren.

Efter första dagens spel är hon delad tvåa i Cincinnati, Ohio.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel, säger Ström.

66 slag var Linnea Ströms facit efter första ronden på Kenwood Country Club.

Det räcker till en delad andraplats, ett slag bakom ledande kinesiskan Liu Ruixin.

– Jag tycker att jag spelade rätt stabilt. Jag gav mig själv många chanser och hade inställningen av att göra så många birdies som möjligt, säger Ström på presskonferensen efteråt.

”Passar mig ganska bra”

Det lyckades hon med. Totalt blev det endast en bogey och sju birdies, inklusive en sänkt chipp på det tionde hålet.

– Det känns som att den här banan passar mig ganska bra. Slår jag mina wedgar bra finns det goda chanser där ute. Jag puttade bra också. Väldigt nöjd med mitt spel i dag.

Trivs i Ohio

Ström har inte vunnit på någon av de stora tourerna än. Hon har dock spelat bra under sommaren och har samlat på sig flertalet framskjutna placeringar på USA-touren.

Särskilt bra tycks Ström trivas i Ohio.

– Jag gillar att banan är lite smalare. Jag vill ha något specifikt att sikta på. Bunkrarna här hjälper mig med det. Den spelas inte så lång heller så man behöver inte driver hela tiden. Det är en rolig bana att spela.

Näst bästa svenska är Linnea Johansson på tolfte plats (–4). Sämre gick det för Linn Grant som får kämpa för att klara kvalgränsen efter att ha gått två slag över par. Hon ligger just nu på delad 114:e plats och har tre slag upp till kvalgränsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.