Sergio Garcia jagar sin första major. Foto: TT Nyhetsbyrån

Upplagt för en thriller på Augusta

Uppdaterad
Publicerad

Sergio Garcia har haft många chanser att vinna en major – men aldrig lyckats. Nu är 37-åringen i delad ledning inför avgörandet av Masters på Augusta.

– Jag hoppas verkligen på Garcia, men jag tror på Fowler, säger SVT:s expert Fredrik Andersson Hed.

Den avslutande dagen i The Masters ser ut att bli en golffest av sällan skådat slag – trots avsaknaden av svenskar. Tredje varvet bjöd på en del strålande golf där många stora namn klättrade på leaderboarden och skapade ett getingbo inför avgörandet.

Sergio Garcia var en av dem. Han har ännu en gång ett gyllene läge att vinna en efterlängtad major. Spanjoren är nu i delad ledning med Justin Rose, båda på sex under par.

The Masters

– Jag hoppas verkligen på Garcia, men jag tror på Fowler. Han såg riktigt stabil ut på greenerna och jag tror att det är det som avgör, säger SVT Sports expert Fredrik Andersson Hed.

Rose briljant i dag

Rose, som vann OS-guld i somras och har en major-seger i bagaget, gick tredje rundan på 67 slag, efter sex birdies på sista elva hålen.

– Jag tog verkligen chansen och de två sista birdiesarna var verkligen grädde på moset. Det var en belöning för att jag hade tålamod de första nio hålen, sa engelsmannen efteråt.

Spieth på kavaj-jakt

Amerikanen Rickie Fowler är ett slag efter Garcia och Justin Rose på -5. Han spelade bra i Houston i förra veckan och verkar rida vidare på formvågen. Bara ett slag ytterligare efter är landsmannen Jordan Spieth som fortsätter att spela fantastiskt på Augusta.

– Efter den första rundan kunde jag inte kräva mer än det här. Vi kämpade tillbaka på ett fantastiskt sätt för att nu kunna vinna turneringen, säger Spieth som gått ut i ledningen i sina tre framträdanden här tidigare.

Fick stående ovationer

Spieth stod för en lysande runda under tredje dagen och fick stående ovationer när han slog inspelet på 15:e hålet till bara ett par decimeter från flaggan – en putt han sedan satte säkert för dagens femte birdie.

I torsdags behövde Spieth hela nio slag, fyra över par, på samma hål. Då var det nog inte många som trodde att han skulle vara med och slåss om segern i årets första major.

Spieth, som alltså bara är två slag från ledningen inför sista rundan, är den enda av de sex bästa i resultatlistan som har vunnit Masters tidigare.

Noterbart är att scorerna under tredje dagen blev i genomsnitt två slag bättre än i fredags. Vindarna på Augusta hade mojnat och solen tittade fram under rundan.

SVT sänder från avgörandet – 20.00 drar sändningen i gång i SVT24 och på svtsport.se. Från 22.00 går sändningen över i SVT2.

Getingboet i toppen av Masters

1) Justin Rose, England, och Sergio García, Spanien, 6 under par.

3) Rickie Fowler, USA, 5 under par.

4) Jordan Spieth, Ryan Moore och Charley Hoffman, alla USA, 4 under par.

7) Adam Scott, Australien, 3 under par.

8) Charl Schwartzel, Sydafrika, 2 under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet