Henrik Stenson och Justin Rose förlorade i dag. Foto: TT Nyhetsbyrån

USA inledde med foursome-kross i Ryder Cup

Uppdaterad
Publicerad

USA har rivstartat i Ryder Cup.

I fredagens foursome-spel vann amerikanerna samtliga matcher.

Henrik Stenson var en av totalt åtta européer som förlorade i dag.

Ryder Cup är i gång. Och det var favorittippade USA som rivstartade under fredagens foursome-spel. Henrik Stenson gick tillsammans med Justin Rose ut i den första, och tyngsta matchen för dagen när de gjorde upp med amerikanerna Jordan Spieth och Patrick Reed.

Spieth och Reed ryckte tidigt till en ledning med tre hål efter blott sju spelade. Stenson och Rose lyckades aldrig hämta tillbaka och amerikanerna säkrade segern på det 16:e hålet när Reed satte en lång putt för tre håls ledning.

Ryder Cup

– Vi spelade bra men de satte lite fler puttar och fick momentum tidigt. Vi kan inte vara alltför besvikna med hur vi spelar. Vi fick den inte riktigt nära flaggan, slog flera okej puttar men det var knappt något som gick i, säger Stenson enligt TT.

Kollapsade sista fyra hålen

I dagens andra foursome såg Rory McIlroy och Andy Sullivan ut att vända ett tidigt underläge mot mot Phil Mickelson och Rickie Fowler till en välbehövlig europeisk seger, men den brittiska duon kollapsade på de fyra sista hålen och tappade sin två hål stora ledning till förlust på sista green.

I den tredje duellen höll Sergio Garcia och Martin Kaymer ett håls ledning in på sista nio innan Jimmy Walker och Zach Johnson vann tre raka hål och sjösatte dagens tredje amerikanska foursome-seger.

Leder med 4-0 inför kvällen

I dagens sista foursome hade europeiska debutanten Thomas Pieters och rutinerade Lee Westwood det oerhört tufft mot Dustin Johnson och Matt Kuchar. Européerna var aldrig nära och efter åtta spelade hål var Johnson och Kuchar i fem håls ledning. Redan efter 14 spelade hål var det dags att kasta in den europeiska handduken.

Med samtliga fyra segrar tar USA en tidig 4-0-ledning inför kvällens bästboll-spel.

Kvällens bästboll-matcher

Jordan Spieth/Patrick Reed – Henrik Stenson/Justin Rose

J.B. Holmes/Ryan Moore – Sergio Garcia/Rafa Cabrera Bello

Brandt Snedeker/Brooks Koepka – Martin Kaymer/Danny Willett

Dustin Johnson/Matt Kuchar – Rory McIlroy/Thomas Pieters

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet