Hammarbys Kennedy Bakircioglu och IFK Göteborgs Sören Rieks. Foto: Bildbyrån

Göteborg serieledare efter läktarskandal

I går jagade Blåvitt en tjuv på träningsanläggningen – och tog den misstänkte.

I dag jagade Göteborg seger och serieledning – och tog chansen.

Energin verkade inte ha tagit slut efter lördagens oväntade tjuvjakt. På Gamla Ullevi vann IFK Göteborg med 1–0 mot Hammarby, som nu inte har gjort mål mot Blåvitt på lagens sju senaste möten.

Segermålet för Blåvitt gjorde den vane matchhjälten Sören Rieks. Fem minuter in i andra halvlek kämpade sig dansken fram i straffområdet, och fick en touch på bollen som via ramen letade sig in i bortamålet.

I slutet avbröts kvällens match temporärt när de olika lagens dispyt gick över gränsen, bengaler kastades på läktarna. Men matchen återupptogs cirka tio minuter senare, och Göteborg behöll ledningen.

Sören Rieks mål räckte för att de blåvita skulle leta sig upp i topp av den allsvenska tabellen. Göteborg upp på 53 poäng, två fler än AIK och Norrköping.