Halmstad pressade guldjagande Göteborg

Två lag i varsin ände av tabellen, men gästerna Halmstad BK med två poäng ner till jumboplatsen stod upp bra mot tabellettan IFK Göteborg.

Blåvitt var spelförande i inledningen av matchen, men utan att skapa mer än sporadiska målchanser. Närmast var Mikael Boman, som fri med Stojan Lukic sköt rakt på Halmstadsmålvakten.

Istället var det Halmstad som gjorde 1-0 i den 37:e minuten. James Keene tog emot en passning utanför Göteborgs straffområde och borrade in skottet lågt i vänstra hörnet.

Medan Halmstad lågt rätt i sina positioner spelade Blåvitt med för lite rörelse och utan ett snabbt passningsspel.

När lagen lämnade planen för halvtidsvilan var det till högljudda burop och busvisslingar från stora delar av hemmapubliken.

Aleesami utjämnade

När den andra halvleken startade var det i tjock dimma. Trots att det var strålande solsken. Precis innan domaren skulle blåsa igång matchens avslutande 45 minuter tändes nämligen bengaler, knallskott och rökbomber. Matchen blev fem minuter försenad.

Det blev en jakt på kvittering för IFK Göteborg. Redan två minuter in i halvleken träffade Gustav Engvall ribbkrysset, men bollen studsade ut och bort från mållinjen.

Kvitteringen kom. I 72:a minuten bröt Haitam Aleesami in från vänsterkanten och pricksköt 1-1 hårt och svårt att nå för Stojan Lukic. I sekvensen före målet nekades Blåvitt en straffspark.

Jättemiss på stopptid

Efter det handlade jakten om nästa mål för IFK Göteborg. Det kom aldrig. Bäst chans hade Tom Pettersson som missade öppet mål i 92:a minuten. Dessutom brände Emil Salomonsson ett bra frisparksläge i matchens sista sekund.

Med tre omgångar kvar fortsätter de båda lagen i varsin ände av tabellen. Blåvitt har två bortamatcher i rad i Stockholm (Djurgården och AIK) före den avslutande omgången mot Kalmar på hemmaplan. Halmstad har nu fyra poäng upp till rivalen Falkenberg på kvalplatsen.