Foto: TT Nyhetsbyrån

Göteborg: Identifierat bengalbrännarna

Uppdaterad
Publicerad

Igår bröt domaren andra halvlek mellan Göteborg och Djurgården efter att ett stort antal bengaliska eldar tänts i hemmaklacken. Matchen återupptogs, men IFK jobbar nu med att straffa fansen. – Vi har kamerorna och tittar på dem och försöker identifiera de som har bränt. Man har identifierat ett par stycken, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly till Expressen.

Andra halvlek hade precis kommit igång – då tändes ett stort antal bengaler och domaren bröt spelet och spelarna fick lämna planen tills röken lättat.

Spelet återupptogs efter ett tag, och Göteborg kunde till slut vinna med 2-1. Efter matchen handlade mycket om snacket återigen om bengaliska eldar.

Allsvenskan 2014

– De här individerna anser att de tillför något som lockar publik men jag tror snarare tvärtom – att det är många som drar sig för att komma för att man blir rädd helt enkelt, säger Kurzwelly till Expressen.

– Nu var det bengaler som droppade ner på nedre läktaren som kan skada. Hade det stått någon där så hade det kunnat orsaka att det tagit eld i kläder, vilket skedde förra året. Jag är glad att ingen – såvitt jag vet – drabbades av elden.

Nu tror han på omfattande böter.

– Jag vill inte spekulera i någon summa. Men det blir dryga böter, självklart.

Klubben är redan igång med att identifiera de som eldade, och några är redan identifierade med hjälp av kameraövervakningen. De som brutit mot reglerna vill nu klubben straffa.

– Vi har ett regelverk vi håller oss strikt till. De som är identifierade kallar vi upp dem för utredning, sedan blir det böter och avstängning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet