Peder Fredricson: ”Min största seger någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och All In fortsätter att imponera. Seger i GP-hoppningen i Borås för två veckor sedan. Och i kväll kom nästa triumf när hästen vann sin första femstjärniga hoppning. – Det här är min största seger någonsin, säger Fredricson till SVT Sport.

Endast sex ekipage tog sig vidare till omhoppning i Grand Prix-klassen Gothenburg Trophy –  varav två svenskar.

Peder Fredricson och den 9-årige hingsten All In, stod för en snabb och felfri runda, och var dryga sekunden före tvåan Pius Schwizer/Caretina de Joter i mål.

Göteborg Horse Show 2015

– Han (All In) kan både länga och korta galoppen lätt samtidigt som han är både försiktig och modig. En perfekt häst att rida fort på trots att han är relativt ny på denna nivån, säger Peder Fredricsson under presskonferensen efter segern.

Seger i båda Grand Prix-starterna

All In har börjat karriären på bästa sätt. Hästen har totalt gjort två Grand Prix-starter och vunnit båda – inom loppet av två veckor.

Linda Heed fick med sig två bommar i omhoppningen och slutade på en sjätteplats.

Av totalt 42 tävlande fanns 14 svenskar i startlistan. Men liksom de flesta i startfältet så var de svenska toppryttarna borta redan i grundomgången.

Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask gick ut som andra ekipage i grundomgången, men utgick efter tre nedslag.

”Vilken häst det är alltså”

Det såg bra ut för Henrik von Eckermann och Cantinero fram till det elfte hindret, men fick därefter med sig fyra fel. Även Douglas Lindelöw och Udermus fick med sig en bom.

Det är inte många svenskar som vunnit Gothenburg Trophy, Rolf-Göran Bengtsson har gjort det två gånger, Emma Emanuelsson vann förra året och nu Peder Fredricson.

– Det var en fantastisk känsla, vilken häst det är alltså. Jag är så glad för att få ha den här hästen, säger Fredricson till SVT Sport.

Se reultatet här.

Gothenburg Trophy

Tävlingen är speciell på så vis att banbyggaren lägger in flera svårigheter, hindren kan vara spektakulära eller breda och distanserna mellan hindren är dragna så att ryttaren måste planera varje galoppsprång för att få till den perfekta rundan. Den maximala hinderhöjden är 1,55 meter.

Tusentals olika blommor, exempelvis palmer, ormbunkar och azaleor, används i just den här klassen.

Det är mycket improvisation när det handlar om utsmyckningen av banan beroende på vilket hindermaterial banbyggaren använder sig av, berättar Pia Falk som har jobbat med Göteborg Horse Show sedan 1986 och har varit arena-ansvarig i 20 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show 2015

Mer i ämnet