Gradin sviken av AIK – vill ta ner tröjan

Uppdaterad
Publicerad

Först var han nära att dö. Sen fick han sparken. AIK:s förre hockeytränare Peter Gradin känner sig sviken av klubben han en gång älskade. Hans tröja finns dock fortfarande upphissad i Johanneshov. ”Det har inget värde, jag fick ingen respekt. Jag har faktiskt haft funderingar på att be dem ta bort den”, säger Gradin till Allehanda.se.

I början av september kraschade Gradin med sin åkgräsklippare, bröt 15 ben och punkterade en lunga.

– Det har varit fruktansvärt jobbigt efteråt, jag får hela tiden tänka mig för, hur jag kliver in och ur bilen, hur jag tar mig upp och ner i sängen, säger Gradin till Allehanda.se.

Två månader senare fick han sparken från AIK som just då låg sist i hockeyallsvenskan.

”Vi hade inget val”

– Ni har fått sparken, nya tränare ska in. Ni kan packa ihop, det var det enda vd:n Johan Segui sa. Han gav oss aldrig chansen att fråga varför. Vi hade nio ordinarie spelare skadade och spelade 13 matcher på 29 dagar, klart det påverkade laget. Vi fick slänga in en hel drös med juniorer som fick på tok alldeles för mycket speltid. Men i det läget hade vi tränare inget val.

”Det har inget värde”

Han kunde dock ta att han fick sparken. Men han gillar inte sättet han fick det på. Nu betyder tröjan i taket på Johanneshov ingenting.

– Det har inget värde, jag fick ingen respekt. Jag har faktiskt haft funderingar på att be dem ta bort den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.