Grahn: ”Sävehof är en maskin”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof reducerade i dag till 2-1 i semifinalserien mot Skövde – men laget måste ta ytterligare två raka vinster för att ha möjlighet att spela hem sjunde raka guldet. SVT:s expert Magnus Grahn tror ändå att så blir fallet.

– Det blir nog så när vi summera säsongen. Sävehof är otroligt duktiga och har väldigt många bra matchvinnare. Man har ett väldigt bra målvaktspar i Johanna Bundsen och Filippa Idéhn. Det är mycket som talar för att de står som segrare den 24:e maj.

– Sävehof är en maskin på något sätt.

Men den regerande mästaren kan tvingas klara sig utan spelmotorn Elin Karlsson i det fortsatta slutspelet.

I matchens slutskede fick hon hjälpas av banan med en befarad korsbandsskada.

– Det är väl det som skulle kunna röra till det lite grann i Sävehof. Elin Karlsson är otroligt viktig med sitt försvarsspel.

– Men hennes absoluta styrka är när hon får bollen och driver upp den och sätter andra i lägen. Det tappar man och det ska bli intressant att se hur Sävehof löser det till nästa match, säger Grahn.

Efter två knappa förluster i semifinalspelets inledande matcher kunde Sävehof fullständigt köra över Skövde i den tredje. Slutresultatet skrevs till 34-19.

– I dag visade Sävehof mästartakter igen. Spelet över hela banan var fantastiskt, bra målvaktsspel och bra kontringar. De kommer att vara i final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.