Kittel och hästen Toy Story. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kittel tvåa i GP-dressyren

Uppdaterad
Publicerad

Tranåsbördige Patrik Kittel och hästen Toy Story har fått en bra start i världscupdressyren – ekipaget slutade tvåa i Grand Prix-klassen. – Det var lite över förväntan, säger han till SVT Sport. Vann gjorde fjolårssegren Jessica von Bredow-Werndl på hästen Unee BB.

Det blev svenskt på pallen i den första delen i världscupdressyren i Göteborg. Patrik Kittel och Toy Story stod för ett felfritt program och knep andraplatsen på 73,18 procent.

– Jag är väldigt nöjd, det var faktiskt bättre än vad jag hade trott. Jag hade tänkt kanske trea, fyra och blev tvåa nu väldigt knappt slagen så det var lite över förväntan, säger Kittel till SVT Sport.

Göteborg Horse Show 2015

– Jag är inte så resultatfixerad utan jag tycker att det är viktigare att min häst känns bra, att jag har gjort ett bra jobb och inte har gjort någon besviken och det kände jag verkligen i dag, att jag har gjort så gott jag kunde.

Toppekipaget Jessica von Bredow-Werndl och Unee BB fortsätter att imponera. Ledaren av världscupen vann klassen med 73,46 procent.

– Unee BB var duktig. Det var några småmissar, lyckligtvis inga stora och det finns saker som går att förbättra, säger von Bredow-Werndl.

”Jag tycker att han är i toppform just nu”

Landsmaninnan Isabell Werth och hästen El Santo NRW blev trea.

Av de elva startande i GP-klassen var sex ekipage svenskar. Samtliga ryttare går vidare till lördagens kür som sänds direkt i SVT Play från klockan 17.00. Dagens resultat påverkar startordningen i kür-klassen. Resultat Grand Prix.

Vad säger du om Toy Storys form?

– Jag tycker att han är i toppform just nu...han var verkligen på ett väldigt bra humör hela ridpasset, säger Kittel.

Vad är förväntningarna inför morgondagen?

– Vi ska ha kul därinne och jag ska försöka göra så gott jag kan...det är väldigt många duktiga med så vi får se var vi landar.

Dressyren i Göteborg är den näst sista deltävlingen innan finalen i Las Vegas i april. Se totalställningen i världscupen här.

Kommande ridsportsändningar i SVT

Fredag 27 feb

18.00-19.30 SVT Play Internationell hoppning (världscupkval) LIVE

Tidshoppning. 1,50m. Denna klass är också kvalificeringsklass till söndagens världscupklass för de ryttare som inte är förkvalade.

Lördag 28 feb

09.00-10.00 SVT Play Young Rider Cup Final LIVE

1,45m – Grundomgång samt omhoppning.

12.00-13.00 SVT Play Shownummer LIVE, Agility & Mounted Games

17.00-19.10 SVT Play Världscupen i dressyr, Kür LIVE

Världscuppoängen ska delas ut efter Küren det fria programmet till musik

21.00-00.00 SVT24 Göteborg Trophy och sammandrag världscupdressyr

Internationell hoppning, höjd 1, 55m, en klass som ger internationella rankingpoäng

Söndag 1 mars

15.00-17.00 SVT2 Världscupen i hoppning LIVE

Europafinalen av västeuropeiska ligan, sista chansen att ta världscuppoäng för att kvala till finalen i April

Kommentatorer: Maria Wallberg, Gunilla Byström och Lotta Björe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show 2015

Mer i ämnet