Foto: TT Nyhetsbyrån

Ridsport-VM: Vive la Caen!

Uppdaterad
Publicerad

Dressyr Grand Prix Special med tre svenskar på VM-programmet. Få koll på höjdpunkterna i en daglig guide där SVT-experterna tar pulsen på tävlingarna. Här är svenskarna, hästarna och sändningarna!

VM i ridsport går in på tredje tävlingsdagen. Efter Grand Prix väntar specialen på VM-programmet. Tre svenska ryttare finns med. 30 ryttare går vidare från Grand Prix.

Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel och Minna Telde är våra blågula VM-hopp. SVT sänder VM-festen från Caen i franska Normandie med start 09.25 i SVT1. Totalt sänder SVT 50 timmar.

VM i Ridsport 2014

Starttider svenska ryttare:

9:50 Minna Telde/Santana

14.25 Patrik Kittel/Watermill Scandic HBC

15.25 Tinne Vilhelmson Silvén/Don Auriello

SVT-experten Gunilla Byström...

...svenskarna i Grand Prix Speciel: ”Jag tror att Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén tar sig vidare bland de 15, men jag hoppas att även Minna Telde gör det.”

...om Patrik Kittel: ”Patrik hade en väldigt fin runda under tisdagen, red väldigt säkert. Jag tror att han växlar upp lite till imorgon, spänner bågen lite. Han var bland de 15 idag, därför tror jag han håller måttet.”

...om Tinne Vilhelmson Silfvén: ”Tinne är ganska självklar, då ska det hända någonting. Idag hände det saker, hon hade flera missar och hon var ändå däruppe. Hon rider så hög procent, har så hög lägstanivå. Det skulle förvåna mig mycket om hon inte är bland de 15 bästa.”

...om Minna Telde: ”Hon kommer säkert rida bättre för att hon är så taggad nu. Men det är ganska stort hopp upp för att komma med, men jag hoppas.”

Sändningstider onsdag 27 augusti:

09.25-12.30 Dressyr SVT 1/Play

13.30-16.30 Dressyr SVT 1/Play 16.30-17.00 Dressyr Play (prisceremoni)

Tillbakablick VM i ridsport med SVT:

SVT-experten Gunilla Byström om gårdagens...

...ryttare: Morgan Barbançon med Painted Black. Hon var så supersuperglad efter sin ritt, och hon presterade en bra ritt. Det är en ung tjej. Hon var verkligen lycklig, det gick rätt in i själen på mig när jag såg henne att hon var så glad efter sin prestation.

...häst: Jerich Parzival N.O.P – Adelinde Cornelissens häst. Jag tycker det är häftigt att han är 17 år, och dom har tävlat i Grand Prix väldigt länge. Att han fortfarande är så fräsch och hon kan rida på så hög nivå. Jag tycker hästen utvecklas hela tiden fast den är så här gammal. Det är häftigt med den hästen.

...hetaste: Isabelle Werth, Tyskland, med sin fina häst Bella Rose. Jag känner mig jätteglad för hennes skull att hon äntligen fått en så fin och känslig häst.

...kallaste: Luíza TAVARES DE ALMEIDA. Hon hann bara vända rätt upp och sen snett igenom och sedan blev hon utblåst för de tyckte att hästen var oren.

Så gick det i dressyr, Grand Prix:

Lagtävlingen:

GULD. Tyskland

SILVER. Storbritannien

BRONS. Holland

4. USA

5. Spanien

6. Sverige

Individuell ranking efter lagdressyren:

1.VALEGRO Charlotte DUJARDIN (GBR) 85.271 %

2. BELLA ROSE Isabell WERTH (GER) 81.529 %

3. DAMON HILL Helen LANGEHANENBERG (GER) 81.357 %

4. JERICH PARZIVAL N.O.P. Adelinde CORNELISSEN (NED) 79.629

5. DESPERADOS Kristina SPREHE (GER) 78.814

6. AUGUSTIN OLD Victoria MAX-THEURER (AUT) 77.114  %

7. DON AURIELLO Tinne VILHELMSON SILFVÉN (SWE) 76.186 %

15. WATERMILL SCANDIC Patrik KITTEL (SWE) 74.086 %

28. SANTANA Minna TELDE (SWE) 71.114 %

Alla resultat, lag och individuella, med procent HÄR.

Medaljligan

1 Tyskland 1 – – 1

1 USA 1 – – 1

2 Belgien – 1 – 1

2 Storbritannien – 1 – 1

3 Österrike – – 1 1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet