Grekiske storstjärnan om mötet mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Han utsågs till Europas bäste spelare i år. Nu ska Vassilis Spanoulis leda Grekland till framgång i EM. Första steget mot guld blir att besegra Sverige i kväll. – Vi vill inte vara det lag som de vinner mot, säger stjärnan.

Grekland är världens fjärde bästa lag just nu. Vassilis Spanoulis är bäst i Europa.

Inför kvällens möte med Brad Deans mannar är det framför allt två spelare 31-åringen har koll på.

Basket-EM herrar 2013

– Vi möter ett lag som har kommit för att spela utan press. De har två jättebra spelare i Jerebko och Taylor som spelar i NBA, säger Spanoulis till media på plats i Slovenien.

”Vill inte vara det lag de vinner mot”

Trots att Grekland på papperet är det bättre laget menar Spanoulis att det är viktigt att inte ta ut segern i förskott.

– Om de (Sverige) vinner en match i gruppen blir det en stor framgång för dem. Vi vill inte vara det lag som de vinner mot, säger stjärnan och fortsätter:

– Alltid när ett lag spelar utan press, speciellt när det är premiärmatch, så måste vi vara mycket koncentrerade och framför allt måste vi hitta vår rytm i försvaret för att få självförtroende och sätta vår stämpel på matchen direkt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basket-EM herrar 2013

Mer i ämnet