Lewén: ”Bra och väldigt hungrig på VM-guld”

Uppdaterad
Publicerad

Pumpande adrenalin och spektakulära omkörningar. Idag ska det avgöras, kvinna mot kvinna, man mot man. VM-finaler i skicross med favorittippade Anna Holmlund på damsidan och Victor Öhrling-Norberg på herrsidan.

SVT:s expertkommentator Lars Lewén är full av tillförsikt inför dagens skicrossfinal och tror på framgångar. Victor Öhrling-Norberg var snabbast av alla i gårdagens kval. Anna Holmlund var sexa, 49 hundradelar efter Georgia Simmerling som var kvalsnabbast.

– Jag tror på två medaljer. Jag tror att både Victor Öhling Norberg och Anna Holmlund kommer att stå på pallen. De har sett så starka ut både på träning inför och de strålar av självförtroende, säger han.

VM i freestyle/snowboard

Anna Holmlund, OS-brons i Sotji och tvåa i Val Thorens innan VM, har sagt att hon siktar på guld.

– Jag känner att gör jag det här bra så då vinner jag, då är det ingen som slår mig och den känslan är härlig att ha.

Svenskar i skicrossfinal: Anna Holmlund, Victor Öhrling-Norberg, Michael Forslund, Viktor Andersson.

SVT-experten Lars Lewén inför final damer skicross om...

...favoriterna: ”Anna Holmlund, bra och väldigt hungrig på VM-guld! Ophelie David, Frankrike, också bra form och mest meriterad i startfältet, dessutom en bana som passar henne perfekt. Georgia Simmerling, Kanada, kvalsnabbast och har radat upp pallplatser i världscupen den här säsongen. Marielle Thompson, Kanada, har vunnit säsongens tre världscuptävlingar och är en duktig mästerskapsåkare.”

SVT-experten Lars Lewén inför final herrar skicross om...

...favoriterna: ”Victor Öhrling-Norberg kvalsnabbast och enormt sugen på ett VM-guld! Jean-Fredric Chapuis, snabb i denna bana och regerande OS- och världsmästare. Thomas Zangert vann första världscuptävlingen den här säsongen och är hungrig på hemmaplan.”

...om åkare att hålla koll på: ”Se upp för Chris Delbosco som gärna åker spektakulärt och gör galna omkörningar!”

Sändningstider VM i Kreischberg söndag 25 januari

Freestyle skicross 11.55-14.15 SVT2/Play

Programledare: Jenny Modin

Kommentatorer: Björn Becksmo, Lars Lewén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i freestyle/snowboard

Mer i ämnet