Guif första lag till semfinal

Uppdaterad
Publicerad

Vinnaren av grundserien Guif slog Redbergslid hemma med 25-24 och är därmed klart för semifinal efter seger i tre raka matcher. Men dagens seger satt långt inne.

– Vi är mer kyliga i slutet och det är det som avgör. Vi är mer som ett lag i år, bra framåt och mer kompakta bakåt, säger Guifsspelaren Daniel Pettersson till SVT Sport efter matchen.

Redbergslid gjorde en bra inledning och ledde med 4-1, men då kom Guif tillbaka fullt ut. Lagen följdes sedan åt målmässigt och Eskilstunalaget lyckades till sist vinna matchen med uddamålet. Men matchen levde in i det sista.

Elitserien i handboll 2013-2014

– Det är klart, det känns ju inte bra. Vi kom ju hit med inställningen att få spela ännu en match hemma, säger en besviken Redbergslidstränare, Johan Eklund.

Guiftränaren är mer positiv.

– Vi är inne i en bra trend, även om allt inte fungerar i dag. Det fattas lite kräm i benen tycker jag, säger Kristján Andréson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i handboll 2013-2014

Mer i ämnet