Foto: Bildbyrån

Guif tog sista semifinalplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Guif tog den sista semifinalplatsen i herrarnas handboll. Det blev 31-25 i kväll hemma mot Redbergslid, och 3-2 i matchserien. I semifinalen får Guif möta Alingsås medan Kristianstad möter Ystads IF.

Guifs segerryck kom i slutet av första halvlek. Guif gick från 8-7 till 12-8. I sista sekunden av första halvlek blev det 15-11. RIK kämpade och slet men kom aldrig riktigt nära i andra halvlek.

Detta var den största segermarginalen i semifinalserien mellan Guif och Redbergslid. Eskilstunalaget var tyngre än ”De vita eleganterna”, hade fler offensiva alternativ och vann rättvist.

elitserien i handboll 2014-2015

– Vi var skarpa och väldigt bestämda, säger Guif-tränaren Kristjan Andrésson.

Direkt efter den sista kvartsfinalen avgjordes det hur semifinalerna kommer att spelas. Seriesegraren Kristianstad valde Ystads IF. Detta innebär att Alingsås möter Guif i den andra semin.

Kristianstads tränare Ola Lindgren fick välja mellan Ystads IF och Guif.

– Guif har lite mer rutin. Det är ett härdat lag som varit ute i Europa. Men det var inget lätt val, säger Lindgren, som även är förbundskapten, till TV4.

Semifinalspelet inleds redan på fredag, när Kristianstad tar emot Ystads IF i det första Skånederbyt i bäst av fem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet