Foto: TT Nyhetsbyrån

Gulldén 100-procentig från sju meter

Uppdaterad
Publicerad

Sverige möter ikväll storfavoriten Norge och man gör det med turneringens i särklass bästa straffläggare – Isabelle Gulldén som är 100-procentig.

– Jag brukar ha ganska hög procent och blir inte nervös oavsett vilken match det är eller vad det står, säger Gulldén som satt 19 av 19 straffar.

Det är inte någon tillfällighet att Gulldén är bra på straffar, hon är noggrann i sin träning och hemma så har hon experthjälp i form av smabon Linus Persson som vaktar målet i danska Bjerringbro.

– Men ska målvakterna gå på skottet uppe så måste de gå dit med båda händerna åt höger och då blir det öppet där nere till vänster. Går de med en hand så når de inte. Det vet jag för jag är ihop med en målvakt, säger hon till Aftonbladet.

Norge har i sin tur satt 17 av 23 straffar och bakåt väntar turneringens bästa målvakt Silje Solberg – en målvakt som Gulldén har bra koll på och mött flera gånger i klubblaget.

På frågan om hon missat någon straff mot Solberg kommer svaret snabbt:

– Nej!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.