Foto: TT Nyhetsbyrån

Gustafsson opereras – då är han tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Gustafsson missar som bekant sin titelfajt mot Jon Jones. För SVT Sport berättar managern Tomas Ghassemi att stjärnan kommer att opereras. – Alexander har haft extremt ont i ett knä, säger han.

Svensken har haft stora problem med ett knä, och det gör att Alexander Gustafsson till slut tvingades fatta beslut att stå över den stora titelfajten mot Jon Jones som skulle gå 27:e september.

– Han kunde inte förbereda sig inför en titelfajt 50 procent skadad och med 95 procents risk att skadan förvärras, säger Ghassemi.

UFC

– Datum för operation är bestämt. Det är inom väldigt snar framtid. Därefter väntar sex veckors rehabilitering, fortsätter han.

– Alexander mår okej, trots allt. Det är bättre nu än om detta hade hänt tio dagar innan fajten. Detta behövdes göras. Vi blev tvugna att ta beslutet, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet