Gustafsson segermakare för Häcken

Häcken tog en tämligen enkel hemmaseger över Halmstad med 3-0.

Inblandad i två av målen var 19-årige Simon Gustafsson.

Senast de fotbollsallsvenska lagen möttes var i den sista matchen på Rambergsvallen innan rivningsarbetet på Hisingen inleddes. Då vann Halmstad, men nu gick det för Häcken på den här säsongens arena Gamla Ullevi.

1-0 gjorde Moestafa El Kabir redan i den femte minuten. Han blev läckert framspelad av unge Simon Gustafsson och kunde enkelt lägga in bollen.

I den 16:e minuten var Gustafsson, vars tvillingbror Samuel saknades i matchen, framme igen och gjorde säsongens första mål. Efter samarbete på kanten mellan Nasiru Mohammed och David Frölund nådde bollen talangen som styrde in den i nedre hörnet.

Halmstad hade uppenbara problem med Häckens kreativa spel i straffområdet hela halvleken. Mot slutet började hallänningarna vinna mark och närma sig men lyckades inte kvittera.

I andra halvlek var det återigen Häcken som var farligast. Nasiru Mohammed fick till en drömträff utifrån och stänkte in 3-0 i den 79:e minuten.

Målskytten El Kabir hade innan dess fått en smäll och utgått efter 68 minuter. Han ersattes av 18-årige Carlos Strandberg.

Segern var Häckens andra för säsongen. Halmstad har det kämpigare med endast ett poäng och ett gjort mål på fyra matcher.