Simone Biles tog guld i comebacken. Foto: TT Nyhetsbyrån

Seger för Biles i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

På natten mot lördagen gjorde en av världens främsta gymnaster i artistisk gymnastik, Simone Biles, comeback. Och det med bravur. 21-åriga amerikanskan stod som segrare i hennes första tävling på två år.

Med fyra guld och ett brons under OS i Rio de Janeiro blev 21-åriga Simone Biles Rio-spelens drottning. Utöver OS-framgångarna har hon även tio VM-guld på meritlistan vilket gör henne även till en av världens främsta gymnaster i artistisk gymnastik. Men efter de olympiska spelen tog hon beslutet att avsluta sin karriär.

På natten mot lördagen gjorde amerikanskan sin första gymnastiktävling på två år. Och det såg ut som att hon aldrig hade lämnat sporten.

Högst poäng

Biles landade på totalt 58,700 poäng, vilket är världens högsta totalpoäng under de senaste fyra åren. Men det tar inte stopp där. Hon tog även tävlingens högsta poäng i totalt tre av fyra grenar; bom (15,200), hopp (15,400) och i fristående (14,750).

På så sätt kunde hon återigen ställa sig överst på pallen och fortsätter därmed att vara obesegrad – trots att hon tagit ett uppehåll på 711 dagar och under tiden bytt tränare.

– Det finns fortfarande mycket jag behöver jobba med, säger Biles till NBC Sports och fortsätter:

– Jag måste lära mig att hantera min nervositet, bli mer konsekvent och träna på mina landningar. Men för att vara den här tiden på året så känns det som att jag ligger ganska bra till.

”Jag är stolt”

Klyftan mellan Biles och resten av världen är med andra ord fortfarande ett faktum. Men trots hennes uppehåll på två år anser hon själv att hon är bättre i dag än under OS i Rio.

– Jag känner mig väldigt nöjd med vilken form jag är i den här tiden på året och det känns även som att jag har förbättrats sedan Rio. Jag är ganska stolt över mig själv, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.