”Jag är stolt att jag lyckats”

Uppdaterad
Publicerad

Hon kom till Sverige för tre år sen från Argentina. Det var först då som hon började satsningen på elitgymnastik. Som 23-åring!

Nu gör Marcela Torres debut i landslaget i EM i Frankrike nästa vecka.

– Jag är väldigt stark och explosiv i både armar och ben. Det är min styrka som gymnast. Och jag tänkte att det är nu...eller aldrig. Så nu har jag gjort en elitsatsning, säger Marcela Torres till SVT Sport.

Det var kärleken som lockade henne till Sverige. Hon träffade sin svenske pojkvän i Argentina. Och de flyttade ihop i Stockholm.

Marcela Torres hade tränat en del gymnastik i sitt hemland. Men mest för skojs skull. Utan att ha drivet för att nå toppen.

Men lusten att testa hur bra hon kunde bli,  infann sig när hon hamnade i träning i klubben All Star Gymnastics och hos  tränaren Staffan Söderberg.

Mästare i hopp

Och hon har nu på rekordtid bl a blivit svensk mästare i hopp och trea i mångkamp. Bland betydligt yngre motståndare. Och nu har hon alltså nått landslaget.

Har du inte känt nån gång att du är för gammal för att satsa på gymnastik?

Jo, jag har tvivlat många gånger. Jag har varit sliten, haft ont och varit trött. Sen har jag inte haft samma tempo som de yngre tjejerna, så klart. Men jag har jobbat stenhårt för att lyckas. Och nu känns det perfekt. Jag är stolt att jag lyckats, säger Marcela Torres.

Veronica Wagner (just nu skadad) är ett år äldre än Marcela Torres. Och hon är glad att få ”sällskap” i landslaget av en, i stort sett, jämnårig gymnast.

– Jag kollade faktiskt lite statistik...snittåldern för en tävlingsgymnast internationellt är 20 år i dag. Längre tillbaka – 2007 – var den nere i 16 år. Det är bra för gymnastiken att lite äldre håller på, säger Veronica Wagner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.