Svenska medaljörer från de nordiska mästerskapen. Foto: Svensk Gymnastik

Lyckad svensk gymnastikhelg på EM och nordiska mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en lyckad söndag för svensk gymnastik.

Sverige tog flera grenmedaljer vid de nordiska mästerskapen och Tuva Stjärnborg slutade fyra i dubbel-mini-trampolin-finalen på EM.

På gymnastik-EM:s sista dag i portugisiska Guimaraes stod svenska Tuva Stjärnborg, från Klippans GK, för en jätteprestation.

17-åringen slutade fyra i DMT (dubbel-mini-trampolin)- finalen i sitt första Europamästerskap. Stjärnborg inledde stabilt i den första omgången men det hoppet i den andra omgången blev för långt, vilket innebar att medaljchansen försvann.

– Jag tycker såklart att det är tråkigt att jag missade i sista hoppet, men jag är nöjd med det första, säger Tuva Stjärnborg efter tävlingen i ett pressmeddelande.

Samtidigt slutade Alva Lemoine och Linn Sjöberg, Uppsala GF, sjua i synkron trampolin-finalen.

Sverige lyckades också säkra flera grenmedaljer på de nordiska mästerskapen. Totalt blev det sju medaljer, varav tre guld: Nora Hanfelt (GK Motus-Salto) i barr, Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster) i fristående och Louis Il-Sung Melander (GK Motus-Salto) i ringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.