Calle Halfvarsson lyckades inte stoppa Northug. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Halfvarsson bäst av svenskarna imed dåligt glid

Uppdaterad
Publicerad

Tre av fyra svenskar kvalificerade sig till sprintfinalerna, bäst var Calle Halfvarsson, dryga tre sekunder efter bästatid, och det finns möjligheter till förbättring. – Det finns saker att göra med skidorna, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Calle Halfvarsson stakade in på 3:03 och såg bäst ut av svenskarna. Halfvarsson hade inga problem att ta sig vidare till kvartsfinal men SVT Sports expert Anders Blomquist anade problem med utrustningen för svenskarna.

– Det finns saker att göra med skidorna. Svenskarna får börja staka 25 meter tidigare än de andra åkarna, menade Blomquist i sändning.

VM i Falun

Teodor Petersson var även han nöjd med prologen.

– Jag hade lite svårt med fästet och kunde inte åka avslappnat. Men jag är nöjd, det handlar om att ta sig vidare. Jag har de förutsättningarna jag vill ha. Det gäller att bara få till lite bättre fäste, säger Petersson till SVT Sport.

Emil Jönssons ersättare, Carl Quicklund gjorde en fin insats och gick vidare från kvalet. Johan Edin hade däremot en tung dag och fick se sig utslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet