Foto: TT Nyhetsbyrån

Hamilton: Svårt att lita på Rosberg

Uppdaterad
Publicerad

I söndagens grand prix i Belgien kolliderade Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg med varandra. Nu säger Hamilton att han inte längre kan lita på sin stallkamrat.

– När du är ute på banan måste du kunna lita på att folk tänker till, säger han enligt Reuters.

Det var i söndagens grand prx i Belgien som Lewis Hamilton och Nico Rosberg körde ihop. Rosbergs front slog i Hamiltons backdäck och orsakade en punktering, och en förstörd eftermiddag för britten.

Hamilton och Rosberg har varit i luven på varandra tidigare under året, och nu säger Hamilton att han inte längre kan lita på sin stallkamrat.

Formel 1

– När du är ute på banan måste du kunna lita på att folk tänker till och inte gör saker medvetet. Jag vet inte hur jag ska ta mig an nästa race, säger han enligt Reuters.

Nästa vecka kommer formel 1-cirkusen till Monza, och då vet Hamilton vilka situationer han vill undvika.

– Jag måste se till att vi inte ligger hjul mot hjul. Oavsett vad, tänker jag alltid på teamet i första hand och jag skulle aldrig ta saken i mina egna händer, säger han.

Mercedesteamets chef Toto Wolff säger till Reuters att kraschen var en olyckshändelse.

– Nico kände att han var tvungen att hålla linjen. Det var ingen medveten krasch. Det är nonsens att tro. Om han skulle göra om kurvan, skulle han nog inte göra på samma sätt, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet