Foto: TT

Hamilton vann i regnet – Ericsson missade poäng

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton vann Storbritanniens GP på Silverstone. Hemmaföraren lyckades knipa förstaplatsen trots att himlen öppnade sig under loppets slutskede. Marcus Ericsson slutade på elfte plats och var missnöjd efter loppet. ”Vi gav bort en poäng”, säger svensken till Viasat.

Regnet ställde till det för många, men hemmafavoriten Lewis Hamilton behöll kylan och vann på Storbritanniens GP på Silverstone före stallkamraten Nico Rosberg och Sebastian Vettel på tredje plats.

Men den stora skrällen var att Williams-bilarna med förarna Valtteri Bottas och Felipe Massa under större delen av loppet låg före Mercedes, men Hamilton och Nico Rosberg tog sig tillbaka när regnet började falla.

Formel 1

– Det var ett väldigt intressant lopp och säkert roligt att se på. Jag gjorde ett bra val med däcken och det avgjorde. Det var känslosamt och jag blev nästan tårögd på sista varvet, säger vinnaren Hamilton efter loppet på hemmabanan. Engelsmannen har nu vunnit Storbritanniens Grand Prix tre gångar under karriären.

Däckmiss för Ericsson

Marcus Ericsson såg länge ut att vara på väg mot poäng men gick in i depå för att sätta på regndäcken lite för tidigt, det fick svensken betala för i form av ännu fler besök i depån och han kunde inte ta igen det han tappade.

– Jag tyckte jag gjorde en bra start, sen när regnet kom så blev det alldeles för många depåstopp. Vi måste analysera det här, säger svensken till Viasat.

Ericsson tog mot slutet in på Fernando Alonso på tionde plats, som innebär poäng, men varven räckte inte till för svensken som fick nöja sig med en elfteplats. Fyra sekunder från poängplats.

– Vi gav bort en poäng till Alonso. Vi hade tiondeplatsen i en liten ask. Jag tog in mycket tid på slutet men det var för få varv kvar, säger han.

”För många felbeslut”

SVT Sports expert Robert Dahlgren tyckte att Ericsson gjorde ett bra lopp, men fick lida av felbesluten från teamet.

– Hela loppet var ett styrkebesked från Marcus sida. När regnet kom tog teamet beslutet att för tidigt byta däck. Det var för många felbeslut från Sauber för att Marcus skulle kunna ta poäng, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet