Hammarby vann World cup i bandy

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby som haft några ekonomiskt tuffa säsonger fick 150 000 kronor när man vann finalen i World Cup i Sandviken via 6-2 mot Zorkij.

Nye forwarden Patrik Nilsson gjorde bara ett mål i finalen, men med 14 totalt i turneringen ser han ut att bli ett tungt vapen för Bajen.

Hammarby slog Edsbyn, Dynamo Moskva och Sandviken på sin väg till finalen trots att laget bara gjort fyra pass på stor bana. -Vi har ju kört rinkbandy och så spelar vi så här. Helt sjukt, säger Patrik Nilsson till SVT Sport.

Dominerade efter 2-0

I finalen mot Zorkij tog Hammarby ledningen med 1-0 efter att Rickard Koch fått bollen ute till höger av Jesper Eriksson. Två minuter senare ökade Kalle Spjuth till 2-0.

Hammarby dominerade efter målen men släppte ändå fram ryssarna till en reducering.

Bajen har spelat en rad jämna matcher och behövt straffar vid två tillfällen för att ta sig vidare. Nu tog man ett nytt grepp mot Zorkij via Robin Sundins 3-1 i 36:e minuten.

”Oerhört skönt”

Patrik Nilsson prickade nättaket med ett långskott och med 4-1 kändes det avgjort.

-Oerhört skönt. Vilken turnering vi gjort, säger Nilsson.

Han medger att det varit små marginaler hela vägen. Men i finalen var laget inte hotat, inte ens när Zorkij började forcera rejält sista kvarten.

”Det bästa man gjort”

Nilsson spelade fram David Karlsson på en hörnvariant till 5-2 och i slutet av matchen kontrade samme Karlsson in 6-2.

-Det har varit oerhört kul. Att flytta in World Cup här i hallen är det bästa man gjort, säger Patrik Nilsson.

Patrik Larson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.