Hammarbyseger i toppmöte

Tabellfyran Hammarby besegrade serieledande Sandviken med 6-5 i fredagskvällens toppmatch i elitserien i bandy.

Tabellfyran gick till halvtidsvila i ledning med 2-1 och tio minuter in i den andra halvleken ökade Ulf Einarsson på till 3-1. Mål av Dennis Henriksen och Patrik Nilsson, hans andra för kvällen, gjorde att Sandviken kom i kapp. Men ett nytt mål av Einarsson och var sin fullträff av Adam Gilljam och Kalle Spjuth gjorde att Hammarby till slut stod som segrare.

Desto mindre dramatiskt var det i Västerås match mot Ljusdal. Tabelltvåan Västerås vann till slut med 15-0 efter sex mål av Jonas Nilsson och fyra mål av Ted Bergström. I och med segern är Västerås tre poäng efter Sandviken och har dessutom en match tillgodo på serieledaren.

Striden om slutspelsplatserna är i praktiken över sedan tabellnian Vetlanda föll hemma mot åttondeplacerade Villa med 2-8. Med fyra omgångar kvar är Villa sju poäng före Vetlanda.