Hamrén om Zlatans uttalande: ”Inget vi önskar” Foto: Bildbyrån

Hamrén: ”Inget vi önskar”

Uppdaterad
Publicerad

Mittbacksfrågan får ursäkta. Ordväxlingen mellan Zlatan Ibrahimovic och en journalist tidigare i veckan har varit den stora snackisen inför Sveriges bortamatch mot Ryssland. På dagens presskonferens gav förbundskapten Erik Hamrén sin syn på det hela.

”När det går bra och svider i dina ögon, njuter jag ännu mer. Precis som när jag spelar fotboll. Det blir en extra kick när du får ont i magen, det är det bästa”, sa Zlatan till TV4:s Olof Lundh på en presskonferens i förrgår.

Landslagschefen Lars Richt ville inte kommentera lagkaptenens uttalande, men dagen före matchen mot Ryssland valde förbundskapten Erik Hamrén att yttra sina åsikter.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag tycker att vi som håller på med det här, spelare och ledare i landslag och klubblag, för det mesta är väldigt duktiga på att hantera alla frågor och saker med media. Och med de flesta i media har vi ett riktigt bra förhållande, en ömsesidig respekt, ödmjukhet och förståelse för varandras olika jobb och uppgifter, svarade Hamrén diplomatiskt på dagens presskonferens.

”Kommer hända igen”

Samtidigt medgav han att lagkaptenens agerande inte var att välkomna.

– Ibland är det mindre bra, ibland händer det. Man kan tycka att det inte ska hända, för det är professionella spelare och ledare. Men det händer för att vi är människor, människor med känslor. Där är svaret. Det har hänt förut och det kommer hända igen. Även om det inte är något vi önskar.

På frågan om han tycker att Zlatan gick över gränsen svarade Hamrén:

– Ni har rätt att ställa precis vilka frågor ni vill, det respekterar vi. Men vi har också rätt att svara som vi vill och välja om vi inte vill svara. Jag tycker att jag svarade på den frågan alldeles nyss.

Förbundskaptenen sa att han inte har pratat med Zlatan specifikt om dennes uttalanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet