Hamrén om skandalen: ”Trist för fotbollen”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hamrén säger sig inte lägga någon större vikt vid det som inträffade i mötet mellan Montenegro och Ryssland, men beklagar att matcher avgörs på andra sätt än fotbollen. – Jag hade bilden av ett oavgjort resultat i huvudet, säger förbundskaptenen.

Skandalscener utspelade sig i mötet i Sveriges grupp mellan Montenegro och Ryssland. Bland annat träffades Rysslands målvakt Igor Akenfejev av en brinnande bengal och fördes till sjukhus. Matchen avbröts i den andra halvleken vid ställningen 0-0, och det är ännu ej fastställt om matchen kommer att spelas färdigt vid ett annat tillfälle eller om Ryssland kommer att tilldömas segern.

På lördagens presskonferensen fick Erik Hamrén frågan om vad han anser om incidenten och de eventuella konsekvenserna.

EM-kval fotboll

– Det är Uefa som bestämmer så jag låter det vara, svarade förbundskaptenen.

Helt oberörd av det inträffade var han dock inte.

– Det är tråkigt att det ska avgöras på andra sätt än fotbollen, menade Hamrén, som inte gjorde någon hemlighet av att ett oavgjort resultat skulle gynna Sverige.

– När jag på förhand haft de här två matcherna som bilder i huvudet så har vi vunnit mot Moldavien, medan Montenegro och Ryssland spelat oavgjort. Det är tråkigt om ett av lagen får tre poäng men eftersom att jag inte kan påverka något så jag tänker heller inte så mycket på det, det är mer trist för fotbollen än vad det är trist för oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet