Viktor Ottosson och Jonas Larholm fick jubla mot Alingsås. Foto: Bildbyrån

Sävehof bröt Alingsås segersvit

Alingsås hade fyra raka segrar i handbollsligan. Men i kväll kom lagets första förlust när Sävehof vann med 32–30. Tongivande hos gästerna var hemvändaren Jonas Larholm med sina sju mål.

Efter en svag start tog Sävehof ledningen med två mål för första gången i matchen i början av den andra halvleken när Viktor Rhodin gjorde 20–18. Ledningen var densamma med två minuter kvar när Alingsås bästa, Magnus Persson, fick chansen att reducera.

Men skottet från Persson tog på täckande försvarare och Alingsås tvingades till time out. Det hjälpte dock föga och Viktor Ottosson kunde säkra bortasegern med sitt mål från kanten som betydde 32–30.

Fjärde raka vinsten

Sävehof har därmed fyra raka segrar, enda förlusten kom i premiären mot Redbergslid. För Alingsås var det första förlusten efter fyra raka segrar i säsongsinledningen.

Alingsås kopplade ett litet grepp när Emil Frend Öfors, nyligen uttagen i förbundskapten Kristján Andréssons landslagstrupp, gjorde två mål inom loppet av bara några sekunder i första halvlek.

Först dundrade han in 5–3 och i anfallet efter gjorde han 6–3 på kontring.

Larholm visade klass

Även Magnus Persson, Alingsås främsta målskytt så här långt, hade siktet inställt. När han efter en snabb spelvändning smällde in sitt femte mål gav han hemmalaget en fyramålsledning.

Men när Jonas Larholm, tillbaka i Sävehof efter tio år utomlands, snurrade upp hemmaförsvaret var underläget bara en boll. Ledningen för Alingsås i halvtid var bara 17–16 sedan Larholm också reducerat på straff i slutsekunden.

Den förre landslagsspelaren gjorde också viktiga 29–27 i slutet av matchen, totalt blev det sju mål för Larholm.