Linus Arnesson tar emot publikens hyllningar efter att ha slagit rekordet. Foto: Bildbyrån

Arnesson historisk – Redbergslids bäste målskytt

Uppdaterad
Publicerad

Linus Arnesson har skrivit historia. 26 år gammal är han nu Redbergslids meste målskytt genom tiderna.

– Det känns oerhört stort, säger Arnesson till Göteborgsposten.

Inför mötet med IFK Ystad behövde Linus Arnesson göra sju mål för att bli den meste målskytten genom tiderna för meste mästaren Redbergslid.

Framburen av hemmapubliken skrev Arnesson in sig i historieböckerna redan innan den första halvleken var slut.

Bäst någonsin

Mittnians 1182:a mål för RIK betydde att Fredrik Petterssons tidigare rekord var slaget vilket fick taket att lyfta i Lisebergshallen.

– Det var grymt. Att jag skulle sätta rekordet med två sekunder kvar av halvleken var ett scenario jag inte ens drömt om. Det var inte utan att det blev lite fuktigt i ögat, stödet var fantastiskt, säger Arnesson till Göteborgsposten.

Arnesson – vars karriär bland annat kantats av alkoholproblem – hyllas av legendaren Magnus Wislander.

– Han kom till klubben som junior, han har kämpat med sina egna problem samtidigt som klubben också haft det tungt. Han har liksom kämpat mot klarat det på ett eget sätt samtidigt jag följt honom i under hela hans tid här och gått genom dalar med honom, säger Wislander till Göteborgsposten.

”Känns grymt”

– Det är klart att det känns oerhört stort. RIK är den bästa och mest framgångsrika handbollsklubben i Sverige och att då få vara den som gjort flest mål känns grymt bra, säger Linus Arnesson.

Den kommande säsongen spelar Arnesson för tyska Bergischer HC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.