Johanna Ahlm återvänder till Sävehof. Foto: Maja Suslin/TT

Bekräftat för SVT: Ahlm flyttar hem

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju år i Danmark flyttar landslagsstjärnan Johanna Ahlm hem. Till SVT bekräftar hon nu ett påskrivet tvåårskontrakt med moderklubben Sävehof. ”Det känns jättebra, jag ha varit sju år i Danmark och nu var ett bra tillfälle så det känns jättekul. Gulsvart är färgen på mitt hjärta” säger stjärnan till SVT.

Mästarklubben Sävehof storsatsar inför invigningen av nya Partille arena som står klar till hösten. Ida Odén har redan aviserat sin comeback efter att ha slutat i våras och blivit mamma i december, hon kommer vara med redan i vårens slutspel. På herrsidan har ännu inga namn presenterats men bland annat Jonas Larholm är högaktuell för comeback i moderklubben.

– Jag tycker att Sävehof har tagit steg varje år sedan jag lämnade och med mig och Ida tillbaka nästa år hoppas jag att vi kan fortsätta den streamen. Om jag ska vara ärlig hade jag bestämt mig redan innan jag visste att Ida skulle göra comeback. Men det var väl den största bonus jag kunde få. Det skall bli fantastiskt roligt, jag längtar, säger Ahlm.

Hon lämnade efter sitt tredje SM-guld våren 2009. Sju år utomlands är snart över, hon får med sig pojkvännen till Partille.

– Jag har saknat min familj och mina vänner mycket. Nu är jag i åldern där folk börjar få barn, det är härligt att få vara en del av livet hos de jag älskar mest.

Ahlm har haft flera framgångsrika år i Danmark, den senaste säsongen i regerande mästarlaget Midtjylland där hon är lagets bästa målskytt. Kontraktet med Sävehof är på två år och i nuläget finns inga tankar på att sluta.

– Just nu är jag otroligt motiverad, det finns roliga mål både med landslag och att komma hem. Sluta är inget jag funderar på.

”Fantastiskt kul att få hem Johanna”

Sävehofs guldtränare Henrik Signell är mycket nöjd med att nyförvärvet.

– Det känns jättebra, det är en spelare med erfarenhet som har spelat många stora matcher, dessutom är hon från Sävehof och var med och byggde upp det som skapats här så det känns fantastiskt kul att få hem Johanna.

Det han framförallt framfåller är Ahlms erfarenhet och proffesionalitet.

– Det som Sävehof har varit bra på länge är att vara profesionella och veta vad det handlar om för att nå toppen och det vet Johanna om någon så förhoppningen är att hon skall bidra både handbollsmässigt men också inställningen till att träna.

Fakta Johanna Ahlm

28 år

Klubbar: -2009: Sävehof, 2009-2013: Viborg, 2013-2015: Esbjerg, 2015-16: Midtjylland, 2016- : Sävehof

127 landskamper. 419 mål

3 SM-guld/2 DM-guld

Champions League 2010, enda svenska som vunnit turneringen

Cupvinnarcupen 2014

EM-brons 2014

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.