Valter Chrintz: ”Fick en rolig idé – den får man bjuda på”

Uppdaterad
Publicerad

Han vann EM-guld.

Och vann även bästa guldfirarbilden.

– Den får man bjuda på, säger Valter Chrintz

Efter att Sverige blev europeiska mästare i handboll spreds en bild från det svenska firandet. Där 21-årige Valter Chrintz i till synes endast iklädd strumpor poserade med den platta och runda EM-troféen.

– Alla var såklart jätteglada, det här var bara några minuter efter att vi hade vunnit. Man fick en rolig idé att göra det halvnaken. Den har gått rätt så viralt den bilden, den får man bjuda på, säger Valter Chrintz i SVT:s Morgonstudion.

Handbolls-EM

Högersexan, som sköt Sverige till semifinal via sin avgörande straff mot Norge, tycker att guldfesten var bra – så bra att han missade flyget hem.

– Det är inte allt man vinner EM-guld, nu har jag lärt mig det och det kommer förhoppningsvis aldrig hända igen.

”Måste köpa ny telefon”

Chrintz njuter av hyllningarna som han och handbollslandslaget har fått efter EM-guldsuccén.

– Extremt många som skriver och gratulerar. Min telefon har nästan gått sönder, så ska faktiskt gå in och köpa en ny. Det har varit full rulle – men också väldigt, väldigt roligt att man får så mycket glädje av folk som man egentligen inte känner, säger Chrintz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet