Foto: SVT.

Ekonomisk kris i Guif

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsklubben Eskilstuna Guif är i akut ekonomisk kris. Styrelsen hoppas nu att de anställda ska gå med på att sänka sina löner med 30 procent.

Det var tunga ekonomiska besked som spelare, tränare och personal informerades om på Eskilstuna Guif:s krismöte på torsdagskvällen. Klubben är i akut ekonomisk kris och vädjar nu att spelare, tränare, kanslipersonal och klubbledning ska gå med på en lönesänkning på 30 procent.

– Guifs ekonomiska kris beror på att ledningen missbedömt intäkterna, säger ordföranden CG Hjelm till Eskilstuna-Kuriren.

Lönerna svarar för 60 procent av klubbens totala kostnader och spelarna i Guif har nu fått helgen på sig att fundera på om de går med på lönesänkningen.

Missbedömt publiksnitt

Huvudproblemet är att publikintäkterna för elitserielaget inte nått upp till budgeterad nivå. Klubben hade siktat på ett publiksnitt på 1800 åskådare per match, men i dagsläget ligger man på 1348.

– För kommande säsong har styrelsen vidtagit en rad årgärder för att skapa en budget som går ihop. Det handlar om lägre ersättningar till spelare och ledare, krafttag för att få fler att komma till våra matcher och att öka intäkterna från våra sponsorer, skriver klubben på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.