Experten: ”Räcker inte riktigt till”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll mot stornationen Spanien och utgångsläget inför mellanrundan är dystra – blågult har med sig noll poäng. Men experten Magnus Grahn ser ljusglimtar inför framtiden. – Starkt att inte ge upp, säger han.

Sverige räckte inte till mot Spanien – och det var skyttet som svajade för blågult.

– Vi räcker inte riktigt till mot ett världslag som Spanien. Våra niometersspelares oförmåga i sitt skytte lyser igenom då vi möter detta enormt stora och starka försvar, säger SVT Sports handbollsexpert Magnus Grahn.

– För att kunna vinna sådana här matcher så måste vi få bättre utdelning på kontringar och få med våra kantspelare.

Efter endast en seger i gruppen, mot Slovenien, går Sverige in i mellanrundan med noll poäng. Trots dystra förutsättningar ser experten Magnus Grahn en ljus framtid för laget.

– Ändå starkt att inte ge upp då vi sliter i uppförsbacke hela matchen. Det tyder på att moralen är hög och det är viktigt för de kommande matcherna mot Ryssland, Ungern och Danmark. Vinster mot Ungern och Ryssland så finns stora möjligheter att nå ett OS kval.

– Framtiden talar för detta lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.