Foto: Bildbyrån.

Färöarna galet av lycka efter poäng i slutsekunderna mot Norge

Uppdaterad
Publicerad

Färöarna skrällde och fick med sig 26-26 mot Norge efter slutsekundsdramatik i Berlin.

– Jag kan inte beskriva det. Det är det mest känslomässiga jag upplevt i hela mitt liv, säger Färöarnas Roi Berg Hansen.

Efter poängen som säkrades på straff sprang hela laget bort till den stora klacken, pratas om 5 000 färöingar på plats, för att fira som om de vunnit hela turneringen.

– Vi var åtta mot sju idag och jag kan inte tacka dem tillräckligt, säger Hansen och berömmer det enorma publikstödet som laget kände.

Med 22 sekunder kvar ledde Norge ännu med 26-24 men med utplockad målvakt reducerade Färöarna och med fyra sekunder kvar tilldömdes man en straff efter en bollstöld som Kiels Elias Ellefsen a Skipagötu, förflutet i Sävehof, säkert satte i mål.

– Vad är detta för en match? frågar sig Viaplays expert Ola Lindgren häpet.

I Färöarnas klack under matchen mot Norge stod de svenska EM-guldhjältarna Valter Chrintz och Felix Möller som inte blev uttagna till Sveriges trupp i år, uppger Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.