Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Angola är vidare till mellanrundan efter viss förvirring. Foto: Viaplay

Förvirring när Angola slog ut Island ur handbolls-VM: ”Inte säkert de vet att det räcker”

Uppdaterad
Publicerad

Angola spelade 26-26 mot Island och tog sig vidare till handbolls-VM:s huvudrunda som första lag utan att vinna en enda match i gruppspelet. Angola jublade inte efter slutsignalen.

– De måste väl veta att oavgjort räcker? sade en av kommentatorerna under matchen.

Med tre av fyra lag vidare till huvudrundan var det allt att vinna för både Angola och Island som stod på noll poäng. Angola gick vidare på bättre målskillnad, vilket inte verkar ha stått klart när slutsignalen gick.

Enligt norska TV3 var det bara den angolanske förbundskaptenen Vivaldo Francisco Eduardo som jublade efter att Angola avslutat ett frikast i den isländska muren.

– De måste väl veta att oavgjort räcker? sade den ena kommentatorn när frikastet skulle läggas och tiden stod på 60.00.

– Nej, det är inte säkert, det verkar inte som det, svarade den andra kommentatorn.

Islands president på läktaren

Island kvittering till 26-26 av Sandra Erlingsdottir kom först efter 59.50 och tiden var för kort för att skapa spänning.

– För det första är det väldigt nedslående. Vi var ett mål ifrån att kvalificera oss till huvudrundan. Samtidigt är jag väldigt glad att jag fick spela idag. Det var min första match på ett VM, vilket är kul men den starkare känslan är besvikelse, säger Elisa Eliasdottir till mbl.is efter matchen.

Laget hade stöd av landets president, den förre handbollsspelaren Guoni Johanneson, på läktaren.

Angola blev första lag att gå till huvudrundan när turneringen spelats i 32-lagsformat utan att ha vunnit en enda match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.