Foto: TT Nyhetsbyrån

Gottfridsson skadad igen – missar EM

Uppdaterad
Publicerad

I fjol missade han VM.

Nu lär även Jim Gottfridssons EM bli likadant.

”Jag är mycket ledsen”, säger han.

Jim Gottfridsson missade VM förra säsongen på grund av en fotskada. Nu har han ådragit sig en ny skada i samma fot – och lär missa vinterns EM.     

Flensburg skriver på sin hemsida att han i samband med en Champions League-match förra månaden ådrog sig en skada i mellanfoten och blir borta i tre månader. EM spelas i januari.         

– Jag är mycket ledsen över att inte kunna spela med klubben eller det svenska landslaget. Jag vill snabbt komma i form igen så jag kommer att köra stenhårt under rehabiliteringen som väntar, säger Gottfridsson på lagets hemsida.

”Otroligt tungt för Jim”

Förbundskaptenen Ola Lindgren lider med Gottfridsson.

– Det är otroligt tungt för Jim. Han missade ju VM i fjol med samma typ av skada. Och tungt för oss också naturligtvis, han är ju en otroligt duktig spelare, säger han till SVT Sport.

Hur tungt avbräck är det för er?

– Det är klart, han visade ju i kvalet på vårkanten när han var med hur duktig han är, så det är så klart ett avbräck.

”Väldigt lite tid”

Lindgren vill dock inte räkna bort honom helt.

– De har ju bedömt att han blir borta ett antal månader. Men man vet ju aldrig hur det är med skador. Fast det är klart, det är ju väldigt lite tid till EM nu, säger han.

– Tyvärr kräver denna typ av brott i mellanfoten en lång läkningsprocess. Jim kommer att genomgå en intensiv, daglig behandling så att han snabbt kan hjälpa laget igen, säger Flensburgs läkare Torsten Ahnsel.

EM i Polen inleds den 16 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.