• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Isabelle Gulldén hyllar den gula väggen. Foto: Bildbyrån

Gul vägg lyfte Blågult: ”Gåshud”

Uppdaterad
Publicerad

De bars in i EM av en gul vägg. De betalade tillbaka med en premiärseger – och hyllade det massiva stödet på Hovet. ”Det är Champions League-finalen. Annars är det inte många gånger man känt så här”, säger Bella Gulldén om de 7 900 på läktarna.

Förväntningarna var skyhöga. Till och med en världsstjärna som Gulldén kände anspänning av matchens dignitet.

– Det var faktiskt längesen jag kände så här inför en match, säger hon till SVT Sport.

Men så kom hon in och möttes av fansen på läktarna.

– Jag hade gåshud från start. Från att man gick in här och såg att alla var gulklädda, alla hejade, till att ens namn ropades upp, till att man hörde att publiken stämde med i nationalsången, säger Gulldén.

Även Sveriges målvakt Johanna Bundsen reagerade först och främst på de gultröjade på läktarna.

– Det här är ju helt fantastiskt. Att vinna inför den här publiken och fullsatt arena – det är magiskt, säger hon till SVT Sport.

För Nathalie Hagman var det extra speciellt, eftersom matchen var i hennes hemstad. Och Stockholm är inte särskilt känt för att vara en handbollsstad.

– Jag är glad att det är mycket folk här. Det betyder att vi förhoppningsvis kan spela fler landskamper i Stockholm. Jag hoppas det kommer lika mycket folk till match två och tre, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.