Foto: Bildbyrån

Gulldén: ”Jag är så lycklig att det är helt otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Hon vann skytteligan och hennes 15 mål i finalen mot Györ var helt avgörande när outsidern Bukarest skrällde och tog hem Champions League. Det var en mycket lycklig Isabelle Gulldén som SVT Sport fick tag på i firandet i Bukarest i dag. ”Jag mår väldigt väldigt väldgt bra. Jag är så lycklig att det är helt otroligt” säger ”Bella” till SVT Sport.

– Det är det största jag varit om. Att vinna Champions League är extremt stort, det är väl OS som är större än det, säger Gulldén som gjorde gjorde 108 mål totalt i CL, elva fler än skytteligatvåan Ilina.

Gulldén var finalens gigant. Under ordinarie tid och förlängning gjorde hon hela 14 av lagets 25 mål och hade därutöver flera assist.

– Jag vet inte riktigt vad som hände faktiskt, jag kommer faktiskt inte ihåg så mycket från matchen. Det är final och inget att spara på, det är bara att köra.

”Inspirerad efter Idrottsgalan”

Till SVT berättar hon att besöket på idrottsgalan, där hon var en av finalisterna till Jerringpriset, blev en stor inspiration till jättematchen i finalen.

– Jag var inspirerad efter Idrottsgalan och att ha sett legendarerna gå upp på scenen och jag kände att det är dags att vara en ledare, det finns inget bättre sätt än att vara det på en Champions League-final, säger Gulldén.

Gulldén gick till storsatsande CSM Bukarest förra sommaren men första halvåret i klubben och staden blev mer kaos än framgång. En tränare sparkades, löner uteblev, borgmästaren i staden som även står för löneutbetalningarna var i trubbel.

”Folk hade bara skrattat”

Enda stället där det fungerade okej var på planen, men formtoppen kom först nu under våren när spelare som bland annat Linnea Torstenson kommit tillbaka från skador.

– Det är helt otroligt. Hade någon sagt det här för ett halvår sedan hade folk bara skrattat åt oss. Nu har vi lyckats, vi har haft så många motgångar och strul att det gjort oss starkare. Sedan vi kom tillbaka från OS-kvalet har det varit helt underbart att vara här.

Titeln firas stort i Rumänien. Det är första gången ett lag från landet vinner Champions League i handboll.

– Vi har åkt turistbuss runt hela stan och varit hos presidenten. Sen skall vi till hallen och möta alla fans, sen blir det TV. Det blir en sen kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.