Hammarby lämnade jumboplatsen

Nedflyttningsspöket kan skrämma vem som helst, men reaktionerna skiljer sig gärna åt. Hammarbys handbollsherrar valde handling.

Säsongens blott tredje seger i ligan kom borta mot Skövde.

Efter 27–24 firade spelarna som om de vunnit SM-guld.

Riktigt så roligt var det inte, men Hammarby överlät åtminstone jumboplatsen till IFK Ystad (som föll borta mot Malmö med 29–31). Om två veckor möts bottenlagen i Eriksdalshallen, i en match som mycket väl kan bli avgörande för vilken klubb som får lämna serien.

Rycket som lade grunden till Hammarbys seger kom i slutet av första halvlek. Då gick Hammarby från 10–9 till pausledning 14–9.

– Vi måste fortsätta att trycka på, sade målvakten Anton Hallberg till TV4 Sport i pausen.

Det gjorde Hammarby. Fem mål upp blev tio mål upp halvvägs in i andra halvlek och Hallberg hade en sådan där kväll när han stoppade det mesta. Som mest var ledningen uppe i elva mål. Mot slutet darrade Hammarby, men höll undan.

– Jättebra målvaktsspel av Anton. Han räddar oss. En annan starkt bidragande orsak var vårt kontringsspel, säger tränaren Kalle Matsson till TV4 Sport.

Alexander Morsten prickade in åtta bollar för Hammarby.

För Skövde var förlusten klart kostsam. Klubben är kvar på tionde plats, två poäng från en slutspelsplats.