Louise Sand blev målbäst i vinstmatchen mot Nederländerna. Foto: Bildbyrån

Sand målbäst när Sverige vann

Uppdaterad
Publicerad

Sverige besegrade Nederländerna med 30-27 (17-16) i den första matchen i fyrnationsturneringen i norska Lillehammar. Louise Sand blev bästa svenska målskytt med sex fullträffar. ”En mycket bra inledning på turneringen”, säger förbundskapten Thomas Sivertsson.

Under torsdagen inledde det svenska handbollsdamerna uppladdningen inför VM i Danmark 5-20 december. Det blev vinst mot Nederländerna med 30-27 (17-16) i den första matchen i fyrnationsturneringen i norska Lillehammar.

Svenskorna skaffade sig tidigt en tremålsledning och behöll initiativet under hela matchen.

– Vi startade matchen riktigt bra, inte minst försvarsmässigt. Vi hade visserligen en lite sämre period i slutet av första halvlek, men jag är mycket nöjd med hur vi tog tag i matchen igen efter paus och ryckte i från, säger Thomas Sivertsson till TT.

Möter Nederländerna i VM

Nästa gång Sverige ställs mot Nederländerna blir i VM som drar i gång om nio dagar.

– Det blev en lite speciell match just för den sakens skull. Inget av lagen ville visa alla sina kort, men vi svarade för en riktigt stabil insats, säger Sivertsson.

Louise Sand blev bästa målskytt i Sverige. Kantspelaren hittade rätt sex gånger.

I den andra matchen väntar Ryssland på lördag. Turneringen avslutas på söndag med match mot Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.