Anna Lagerquists Lugi tog tillbaka serieledningen mot Höör. Foto: Bildbyrån

Lugi starkast i Skånederbyt

Skånederby i SHE. Då bortavann Lugi mot Höör med 22–19 och återtog serieledningen man tillfälligt lånade ut till Sävehof.

Det var upplagt för toppmöte och extra hett derby när tabellfyran Höör tog emot tvåan Lugi under fredagkvällen. Gästerna gick upp i klar ledning inledningsvis och hade som mest ledning med sex bollar, 10–4, i den första halvleken. Höör kom dock tillbaka och kunde gå till paus med 9–11-underläge.

Vann – trots måltorka

Andra halvlek började problematiskt för gästande Lugi som bara lyckades göra ett mål de första tio minuterna – mycket tack vare inbytte hemmamålvakten Jannike Wiberg som stod för en rad räddningar. Dessvärre för hemmalagets del lyckades man inte utöka sin ledning under tiden – och sedan vaknade Lugi.

Med knappa fyra minuter kvar av matchen kastade Lugis Ebba Engdahl in sitt sjunde mål från egen planhalva i öppet mål till 20–17 när Höör satsade framåt. Till slut åkte gästerna hem med segersiffrorna 22–19 i bagaget.

Tar tillbaka serieledningen

Lugis seger innebär att man återtar serieledningen från Sävehof som knappt fick ha den ett dygn efter sin vinst i går.

Höör kunde dock glädjas åt att lagets stora stjärna Cassandra Tollbring gick upp i ensam skytteligaledning förbi Eslövs Anna Bardis efter sina fyra fullträffar i kväll.