Sävehof: ”Krig på hela banan”

Historisk poäng senast för Höör när man kryssade mot Sävehof. När lagen möttes i Partille var det upplagt för en ny tuff kamp. ”Det var krig på hela planen från start till slut”, säger Sävehofs Olivia Mellegård efter seger med 29–24.

När Sävehof gästade Höör före jul lyckades man i slutsekunderna till slut knipa en poäng efter underläge så gott som hela matchen.

När lagen möttes igen i Partille under onsdagskvällen blev det ännu en tajt match men där Sävehof till slut ryckte ifrån.

Sävehof kopplade tidigt grepp om matchen i första halvleken. Framförallt var det kantspelaren Emma Ekenman Fernis som fixade ett miniryck till 10–6 efter två straffmål och en kontring. Det enda straffmålet, 7–6-målet, var delikat när 20-åringen kyligt lobbade bollen över Höörmålvakten.

Säker Sävehofledning i paus

Halvtidsresultatet var 15–12 till Sävehof.

– Jag tycker vi har ett bra anfallsspel, går för det ordentligt och sätter våra lägen. Men vi kan bli bättre bakåt och smälla på lite mer så vi får med oss lite fler räddningar, sa Ekenman Fernis till TV4 Sport i paus.

Höör startade andra halvlek bra och hängde med hemmalaget, samtidigt slarvade Sävehof i anfallsspelet. Men trots storspel av Skånelagets stora stjärna Cassandra Tollbring, som gick upp i skytteligaledning efter dagens åtta fullträffar, lyckades inte Höör komma närmare än 22–23 i andra halvleken.

”Krig på hela banan”

Då ryckte nämligen Sävehof när man gjorde fem raka mål och vann till slut med 29–24.

– En kämpamatch med mycket känslor. Det var krig på hela planen från start till slut, säger Sävehofs femmålsskytt Olivia Mellegård till TV4 Sport.

– Vi har lite svackor i matchen men om man ser på hela matchen tycker jag vi gör en stabil match. Det gör Höör också och det är därför det blir så jämnt hela tiden, säger hon.