Kim Andersson i duell med Adam Lönn. Foto: Bildbyrån

Ystad stoppade Malmös segersvit

Ystad var starkast i derbyt mot Malmö. På hemmaplan stoppade de Skånerivalens segersvit efter 27-25, samtidigt som de såg till att de tappade serieledningen.

Senast lagen möttes utspelade sig ett 80 minuters långt drama som slutade med att Ystad gick till SM-semifinal efter straffar. Det var därför ett revanschsuget Malmö som gästade Ystad Arena under fredagen, dessutom som serieledare.

Men när matchen var över hade de tappat serieledningen, och inte heller fått någon revansch. I en jämn och tät kamp vann Ystad med två bollar. Matchen avgjordes definitivt med en minut kvar, då Malmö tappade bollen i ett misslyckat anfall.

Malmös segersvit bröts

I anfallet därefter satte Jesper Gustavsson 27-24 och Malmö kunde bara snygga till slutsiffrorna till 27-25 i slutsekunderna. Därmed bröts Malmös tre matcher långa segersvit i inledningen av säsongen.

Segern gör att Ystad står på sex poäng efter fem matcher, och de avancerar till fjärdeplatsen i en haltande tabell. Malmö halkade ner till andraplatsen efter sex poäng på fyra matcher.

Lugi ny serieledare efter kross

I kvällens andra match var det ingen större dramatik. Lugi krossade Karlskrona med 35-17 och leder nu serien.

Karlskronas skyttekung Lars Möller-Madsen tvingades bryta matchen redan i inledningen på grund av en skada och när Lundalaget kunde gå till halvtidsvila med en niomålsledning kändes saken redan klar.