Gottfridsson: ”Jag har hög press på mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Mästerskapsdebuten i OS blev inte alls vad Jim Gottfridsson hoppats på. Men VM-premiären mot Bahrain, där mittnian blev matchens lirare, lovar gott för vad som är Sveriges enda utpräglade spelmotor. ”Jag har stor press på mig själv”, säger Gottfridsson till SVT Sport.

Det svenska herrlandslaget fick packa väskorna och resa hem redan efter gruppspelet i OS i Rio de Janeiro, efter fyra förluster på fem matcher. En som inte alls fick det att stämma var Jim Gottfridsson, som gjorde sitt första mästerskap med landslaget.

– Jag fick ett dåligt flow och så blev det som en dålig cirkel som jag inte kom ur, säger mittnian om sin insats i Brasilien.

Handbolls-VM

Förväntningarna var stora då på Flensburg-spelaren, och de är inte mindre nu. I VM-premiären mot Bahrain, som Sverige vann överlägset, blev Gottfridsson utsedd till matchens lirare och visar att han blir viktig för landslaget i Frankrike.

– Jag spelar i ett topplag i Europa där man lever under press varje dag, så den pressen hoppas jag kunna klara, säger Gottfridsson till SVT Sport.

I nästa gruppspelsmatch för Sverige under söndagen väntar Argentina, en tuffare nöt att knäcka.

– Man kan ändå jämföra dem lite med Bahrain, bara att det är bättre handbollsspelare i laget.

Se hela intervjun med Gottfridsson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet