Helltons Karin Ullen jublar. Foto: Bildbyrån.

Decimerat Hellton stoppade Boden

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Boden spelade nästan en tredjedel av andra halvlek i numerärt överläge så lyckades motståndet Hellton vända i SHE:s andra omgång.

De är inga tippade topplag, men väl två av de klubbar som drar mest publik. Och det var publikfriande handboll mellan Hellton och Boden i Karlstad. Boden som var ute efter sina historiska första poäng i landets högsta serie tog kommandot och ledde en bra bit in på andra halvlek. Men i takt med att de fick spela i numerärt överläge, gång på gång, så tappade de sin ledning.

– Vi hade väldigt bra tålamod i vårt anfallsspel när vi hade utvisning. Då fick vi tiden att gå och vi gjorde det riktigt bra, säger Helltons Lina Hillgren till SVT Sport.

För trots fyra stycken tvåminuters-utvisningar på rad så kunde Hellton vända och vinna med 27-24 (12-13) inför en belåten hemmapublik. Bästa målskytt blev just kantspelaren Lina Hillgren med tio mål.

– Jag var lugn i mina lägen och fick övertag mot målvakten rätt snabbt och då är det lätt att göra mål, säger Hillgren till SVT Sport.

Boden, som är första norrländska representant i damhandbollens högsta liga sedan 80-talet, får fortsatt vänta på sina första poäng på högsta nivå.

Matchfakta

Hellton-Boden 27–24 (12–13)

Hellton: Lina Hillgren 10, Ida Holm 4, Karin Ullén 4, Frida Alm 2, Kristin Ullén 2, Elin Bergfast 2, Linn Larsson, Madelena Svärd, Lotta Kulju.

Boden: Carin Bergdahl 6, Moa Nilsson 5, Ekaterina Lubyanaya 5, Johanna Widgren 2, Nordström Sara 2, Emmy Nordmark, Hanna Hansson, Anna Järvinen, Annica Ölén.

Publik: 874.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.