Slarv snuvade Höör på historisk seger

Sävehof tvingades jaga hela matchen, men i slutänden klarade sig mästarlaget undan en förlust. Matchen mot H65 Höör slutade 21–21 – vilket resulterade i en tappad serieledning.

Redan i första matchen efter EM-uppehållet vankades toppmöte i SHE när serieledande Sävehof gästade tabellfyran H65 Höör.

Matchen började jämnt, men efter knappt tio minuter började hemmalaget dra ifrån i målprotokollet. De regerande mästarna från Partille, som för övrigt har åtta (!) raka SM-guld, hängde inte med och i halvtid ledde H65 Höör med 13–8.

Dramatisk kollision

I den andra halvleken var Sävehof på väg att knapra sig ikapp, man hade krympt avståndet till 15–13 efter mindre än tio minuter. Då drog gästernas Elin Hallagård på sig en utvisning och gav H65 Höör chansen att gå ifrån igen till 18–13.

Sävehof gav sig inte utan fortsatte att plocka in hemmalagets försprång. Slutminuterna blev riktigt dramatiska, men inte bara för det jämna matchläget. H65 Höörs Cassandra Tollbring kolliderade med Sävehofs landslagsspelare Emma Ekenman Fernis som föll rakt ut över sidlinjen och in bland H65 Höörs avbytare. Fernis blev liggande en stund, men kunde till slut själv ta sig upp och tillbaka till Sävehofs bänk.

Sävehof kom tillbaka

Kanske var H65 Höör lite för ivriga att äntligen få besegra Sävehof, för i slutet av matchen kändes läget nervöst. Skåningarnas slarv öppnade för Sävehof som i slutminuten bara låg under med en boll. Med tio sekunder kvar kvitterade Partillelaget genom Joanna Lindvall Haggren. H65 Höör tog en timeout för att snacka ihop sig inför slutsekunderna, men lyckades inte förvalta matchens sista läge.